Kan jag få med mig min data? Vad händer med hemsidan? Hur lång tid tar det att lära sig något nytt? Alla våra partners, vad händer med dem? Vad kostar det att byta? Frågorna är ofta många när man funderar på att byta mäklarsystem. Här nedan finner du svar till de allra vanligaste.

Kan jag få med mig min data?

Ja. När du byter till FasAd Mäklarsystem får du med dig väsentlig data. Det gäller aktiva objekt, arkiverade objekt, kontakter, intressenter, säljare, köpare osv. Du bestämmer hur mycket vi ska läsa över. För att lösa det behöver vi tillgång till din nuvarande databas eller till excelexport från ditt system.Vi har väl utarbetade rutiner som för att läsa in data i våra system.

Att flytta data mellan mäklarsystem är en konst. Men vi skulle vilja påstå att vi är bäst i Sverige på just detta.”

Vad händer med vår hemsida?

Hemsidan är ofta den del av verksamheten som är starkast kopplad till mäklarsystemet. Hur pass avancerat det är att bryta kopplingen till det gamla systemet beror till stor del på hur ni har valt att bygga sidan idag. Vissa har valt att använda färdiga objektlistor och objektsbeskrivningar i HTML som man sedan ramat in på sin egen hemsida. I de fallen är ändringen gjord på ett kick genom att byta ut listorna och beskrivningarna mot motsvarande listor och beskrivningar från FasAd Mäklarsystem.

De som har mer avancerade hemsidor har oftast byggt sin sida från XML som skickas från det gamla systemet. XML är, enklast förklarat, ungefär som tabeller med data som skickas till hemsidan och stoppas in på rätt plats i er design. Eftersom XML-filerna inte ser lika ut mellan olika mäklarsystem så krävs i detta fall att någon programmerar om hur data hämtas till hemsidan för att sidan skall fungera. Det kräver att en utvecklare går igenom den bakomliggande koden. När det är klart kommer sidan att se likadan ut som den gjorde innan, men istället hämta data från FasAd Mäklarsystem.

Sedan skall man tänka på att byta mäklarsystem till FasAd Mäklarsystem innebär att det öppnas ett antal nya möjligheter – som t.ex att göra en häftigare hemsida  och nyttja de stora möjligheter till tät integration mellan FasAd och hemsidan.  Så det kan kanske vara ett bra tillfälle att investera en slant i en hemsida med funktioner som sticker ut!

Är det svårt att lära sig ett nytt mäklarsystem?

Vi har byggt FasAd Mäklarsystem för att vara så lätt att använda som möjligt. Men man skall aldrig underskatta vanans makt. Det är inte svårt att lära sig ett nytt mäklarsystem, men givetvis finns en övergångsperiod under vilken man får tänka både en och två gånger innan man hittar rätt.

För att göra det så lätt som möjligt för dig rekommenderar vi att man i samband med bytet bokar in utbildning. Det är väl investerade pengar. Vi jobbar med FasAdakademien där det finns mycket kompetens att hämtar och ger dig möjlighet att göra en riktig rivstart med FasAd och ditt mäklarföretag.Läs mer här

Vad kostar det att byta mäklarsystem?

De kostnader som kan vara associerade med att byta mäklarsystem är inte alls så stora som många tror. Eftersom FasAd Mäklarsystem inte har någon uppstartskostnad, som annars ofta utgör den i särklass största kostnaden, så återstår inga större kostnader. Men det finns fyra kostnader att ändå ha med i beräkningen:
• Överläggning av databas
• Eventuella kostnader för att bygga om hemsida
• Specialfunktioner
• Utbildning

Konvertering av databas

Kostnaden för själva konverteringen av databasen är ett fast pris som motsvarar det manuella arbete teknikerna gör för att läsa över databasen. Har du ett nytt företag och börjar med en tom databas utgår ingen kostnad.

Bygga om hemsidan?

Vi hjälper dig med din hemsida. Vare sig du behöver justera din befintliga eller känner att du vill ha en ny, så är det ett av våra huvudaffärsområden.

Har du en hemsida byggd från XML behöver den förändras för att kunna kopplas ihop med FasAd. Vill du ha en kostnadsuppskattning, ring då vår säljavdelning så hjälper vi dig.

Specialfunktioner

Har du en häftig idé du vill förverkliga? Något nytt som ingen annan har tänkt på? Beroende på hur de ser ut och hur många som skulle kunna tänkas vilja använda dem så hjälper vi dig mer än gärna med att förverkliga dina tankar och idéer! Det är det vi brinner för. Hör av dig så hjälper vi dig!

Utbildning

Vi rekommenderar att alla som byter mäklarsystem går utbildning för att snabbare komma igång. Du hittar mer information om utbildning och planerade utbildningar här på hemsidan. För priser, kontakta vår säljavdelning.

Våra övriga sidor

FasAd Akademien

Er väg för tillväxt och mer lönsamhet FasAd är skapat…

FasAd funktioner
FasAd funktioner
FasAd funktioner
FasAd funktioner

Funktioner

FasAd är fyllt av smarta funktioner FasAd Mäklarsystem är det…