Nyheter

När kunderna är glada, blir vi glada!

Publicerat: november 9, 2016

Vi har blivit överösta av positiva omdömen och glada tillrop under hösten och det gör oss väldigt glada att höra att våra kunder gillar oss och vad vi gör. Här är några av dem!
 

”Vi är väldigt nöjda med vårt byte till Fasad. Fasad ligger långt före konkurrenterna. Flytten gick smidigt och systemet är enkelt att använda.”
Richard Lagerling, Lagerlings Fastighetsmäkleri AB

 

”SMS-tjänsten är enkel, smidig och underlättar mitt arbete betydligt. Kunderna lägger bud även om jag inte är tillgänglig – och det sparar ju både min och deras tid. Ett stort plus är också att det går att välja vilka budgivare som ska få del av den automatiska SMS-tjänsten.”
Åsa Svahn, ERA Norrköping

 

”Efter att noga utvärderat alternativen valde vi Fasad för enkelheten med systemet men ändå de avancerade funktionerna som systemet erbjuder. Självklart var vi oroliga för övergången men det visade sig vara obefogat då allt fungerade direkt och skiftet gick obemärkt förbi, världsklass support från Prek!
Att vi samtidigt fick hjälp med en helt ny webbsida och plattform för denna var en bonus. Systemet har fungerat klanderfritt och är så enkelt att arbeta med så vardagen har blivit både roligare och enklare än tidigare.”

Jonas Gadelius, Gadelius Fastighetsbyrå, Lidingö

 

Vår support gör ett kanonjobb!

Vi har hjälpt många genom åren med kraschade datorer, problem med kopplingar mellan tekniska prylar och en hel del annat. Att rädda filer från en kraschad dator är en av alla saker supportgänget hjälper dig med på tekniksupporten.
 

”Min hårddisk kraschade och jag trodde att allt var förlorat. Tack så hemskt mycket för hjälpen med att rädda filerna. Ni är bäst!”
Gudrun Gulden, Fastighetsbyrån Mölnlycke

 

”Det fanns inga andra alternativ.
Det var det vi ville ha och vi är supernöjda!”

Catharina Andersson, Fastighetsmäklare/Franchisetagare. Fastighetsbyrån, Borås

 

”Vi är mycket nöjda med Prek. Hög servicenivå, snabb svarsfrekvens och kompetent personal. Man bemöts alltid med ett gott humör och en stor vilja att hjälpa till.”
Malin Skoglund, Marknadschef/Fastighetsmäklare, Karlsson & Uddare

 

”Prek är en trygg och stabil sammarbetspartner. Den tekniska supporten har mycket god kompetens och man blir alltid bemött med ett glatt humör”
Ulf Hagelbäck, VD, Byggera AB

 
Vill du veta mer om hur vi på Prek kan hjälpa dig, hör av dig, så berättar vi mer!

Välkommen Fredrik, ny säljchef på Prek!

Välkommen Fredrik, ny säljchef på Prek!

Publicerat: september 27, 2016

Direkt från Vitec har nu Fredrik Forsberg landat hos oss på Prek som ny Sales Manager Applications. Vi satte oss ner en stund för att få veta mer om vår nya medarbetare.

Välkommen Fredrik, hur känns det att börja på Prek?

Det känns väldigt inspirerande att börja på ett konsultbolag med så stort fokus på utveckling av både produkt och kundrelation. Det gör att ingenting känns omöjligt.

Hur ser du på att sälja vårt kundrelations- och fastighetsmäklarsystem FasAd?

Jag är grymt imponerad av FasAd – hur det är uppbyggt, logiken bakom samt självklart på det sätt systemet underlättar för våra kunder. Både avseende kundvård samt de automatgenererande funktioner som finns.

Hur ser hösten ut?

Hösten kommer att vara fullbokad med möten. Jag kommer vara ute och träffa våra befintliga kunder och utveckla relationen med dem … Men de kunder jag arbetat mot tidigare skall inte bli alltför förvånade om jag knackar på deras dörr.

För att läsa hela intervjun med Fredrik, klicka dig över till Prek

Smarta tjänster i FasAd Mäklarsystem

Nya smarta tjänster i FasAd Mäklarsystem

Publicerat: september 22, 2016

Håll kontakt med dina intressenter – nästan helt automatiskt!

Inom kort lanserar vi två nya smarta tjänster i FasAd Mäklarsystem. Det är två spännande tilläggsfunktioner som kommer att hjälpa dig att nå nya potentiella kunder (och gamla). Vårt mäklarsystem har fått en smart sociala medier-koppling och en otroligt smidig händelsehanterare.

Dags för visning? Skicka ut
automatiska mejl och SMS!

SMS, direkt från FasAd MäklarsystemMed FasAds händelsehanterare kan du sätta aktiviteter och generera automatiska SMS eller mejl.

Inför en visning kan t.ex anmälda besökare få en påminnelse tillsammans med dina kontaktuppgifter och en länk till objektbeskrivningen.

Där kan du även sätta upp att det exempelvis efter visningen går ut meddelande med information om ”Vad händer nu”. På samma sätt kan du automatiskt arbeta med påminnelser och skicka ut ”Tack för affären” vid tillträdet m.m. Och till och med skicka ut enkäter.

Det är automatisk kundvård före, under och efter affären.

Vill du veta mer om Händelsehanteraren eller hur FasAd Mäklarsystem kan hjälpa dig, kontakta oss på telefon 013-37 47 70, så berättar vi mer.


Annonsera på sociala medier
direkt från FasAd!
*

Tillsammans med RealReach (med bl.a. kommu­nika­tions­­­­experten och entreprenören Nils von Heijne i teamet) har vi tagit fram en ny smart tilläggstjänst i FasAd som gör att du kan skapa Facebook- och instagram­inlägg direkt från systemet.

Facebook har två varianter för annonser. ”Custom audiences” låter dig annonsera baserat på de kriterier du väljer – arbete, utbildning, intressen etc. Det gör att du ganska exakt kan pricka in exempelvis småbarnsfamiljer i Stockholm. ”Target audiences” gör att du via en lista med mejladresser kopplade till Facebookkonton kan annonsera till specifika individer.

Några få klick och annonsen är klar!

Förutom att skapa inläggen direkt i FasAd och annonsera ut dem, kan du kombinera annonsvarianterna och matcha mejllistan med specifika kriterier. Annonserna leder tillbaka till din hemsida (eller Hemnet om du hellre vill det).


Du hittar fler smarta tjänster i FasAd Mäklarsystem som hjälper dig i ditt dagliga arbete som mäklare. Vill du veta mer om de nya tilläggstjänsterna eller hur FasAd Mäklarsystem kan hjälpa dig, kontakta oss på Prek AB på telefon 013-37 47 70, så berättar vi mer.

 

Veronica tillbaka på Prek

Välkommen tillbaka Veronica…

Publicerat: augusti 10, 2016

…och nu med nya spännande
upp­gifter på schemat!

Efter att ha varit föräldraledig ett år är vi glada att Veronica Nennefors kommit tillbaka till kontoret. För en del är hon kanske en ny bekantskap, men många av er känner säkert till henne sedan tidigare då hon varit en del av Prek och FasAd­teamet i några år.

”Det här kommer bli så bra. Det kommer att bli roligt och spännande att få komma ut, träffa och prata med kunder, både nya och gamla, på ett nytt sätt.” säger Veronica.

Med sin erfarenhet och mäklarbakgrund, bland annat från Erik Olsson Fastighetsförmedling och Mäklarna i Linköping, kommer Veronica efter sommaren att bredda sitt område, byta spår och istället bli en del av vårt säljteam – så ni kommer säkert att möta henne framöver.

Hör av dig!

För att komma i kontakt med Veronica, ring 013-37 47 70 eller skicka ett mail.

E-signering i FasAdEfterfrågan har funnits där och nu kan vi erbjuda e-signering till våra FasAd-användare. Vi har byggt in en digital signeringsfunktion i vårt mäklarsystem – vilket gör att du nu kan signera och skicka avtal direkt.

Hur är giltigheten med E-signering?

En elektronisk signatur kan i de flesta fall likställas vid en manuell underskrift. Fastighetsmäklar­inspek­tionen har e-signering uppe för prövning och vi ser fram mot deras beslut.

FasAd Nyhetsbrev

Publicerat: april 28, 2016

Spännande nyheter och bättre kundrelationer!

FasAd mäklarsystem är helt webbaserat och innehåller mängder av kraftfulla funktioner som hjälper dig med både kontakter och kundvård före, under och efter affären.

Skapa och skicka nyhetsbrev.
Direkt från FasAd!

FasAd nyhetsbrev

Hur många läste det senaste nyhetsbrevet? I FasAd nyhetsbrev får du utförlig statistik.

Vi har byggt in en nyhetsbrevsfunktion i FasAd. Den låter dig designa egna utskick som du skickar via dina kontaktlistor – som du redan har i FasAd.

Är det läge att presentera kommande objekt? Visa upp nya mäk­la­re på kontoret eller har ni genomfört spännande affärer ni vill berätta om? Med FasAd nyhetsbrev kan du skicka så många du vill, när du vill, till så många kunder du vill. Efter utskicken får du tydlig statistik på hur många som läst dina utskick.

Ett system, en leverantör och en support.

Mer om FasAd och andra smarta funktioner hittar du på fasad.eu. Kontakta oss på 013-37 47 70 för att få veta mer om hur FasAd kan hjälpa dig.

I morgon, torsdag eftermiddag, den 28 april, från klockan 14:45, håller vi kontoret stängt då vi är iväg på företagsaktivitet.

Om du trots allt behöver nå oss finns vi tillgängliga på telefon 0708-31 08 58. På fredag är vi på plats som vanligt igen.

Med vänliga hälsningar
FasAd-teamet

FasAd Enkät ger dig svaren

Publicerat: april 20, 2016

Om du vet vad dina kunder vill, kan du fokusera på rätt saker.

FasAd mäklarsystem är helt webbaserat och innehåller mängder av kraftfulla funktioner som hjälper dig med både kontakter och kundvård före, under och efter affären.

Ställ de frågor du vill ha svaren på!

FasAd Enkät

Vad tycker dina kunder om dina medarbetare och ditt företag?
Med FasAd Enkät får veta allt du frågar om.

Med FasAd Enkät kan du skapa egna enkäter och låta kunderna svara på allt du vill och behöver veta. Är de nöjda med mäklaren? Vad kan ni göra bättre? Hur upplevde kunden affären, visningen eller intagsförsöket?

Den kraft­fulla enkätfunktionen är inbyggd i FasAd och kundernas svar och resultat ser du direkt i systemet. Här finns också smarta funktioner för att vikta svaren och ta fram statistik över medarbetarnas resultat.

Ett system, en leverantör och en support.

Mer om FasAd och andra smarta funktioner hittar du på fasad.eu. Kontakta oss på 013-37 47 70 för att få veta mer om hur FasAd kan hjälpa dig.

Från och med den 5 april öppnar FasAd annonsering funktionen för att annonsera på Booli för alla företag. Booli ligger under ”Beskrivning”, samma plats där du hittar inställningarna för Hemnet, Hittahem och de andra sajterna.

FasAd annonseringAnnonserar du dina objekt på Booli från FasAd, syns de på samma sätt som det fungerar på de andra marknadsplatserna (Hemnet, HittaHem etc.). Annonserna kommer upp direkt när du klickar på publicera och försvinner om du avpublicerar. Även ändringar slår igenom direkt – vilket betyder att du får bättre kontroll på dina annonser och informationen om dina objekt.

”Vår indexeringsteknik är inte lika exakt som FasAds publiceringssystem, så vi tror att mäklarna kommer uppleva det som att annonserna syns på ett bättre och mer korrekt sätt om man använder sig av publicering via FasAd” säger Booli.se.

Väljer du att inte annonsera dina objekt på Booli.se fungerar det som tidigare. Det som visas på sajten har fördröjning. Det betyder att Booli hittar annonserna på internet och lägger upp dem efter några timmar. Detsamma gäller avpublicering och ändringar.