21 juni 2015

Att byta till FasAd MäklarsystemAtt byta till FasAd Mäklarsystem – kan jag få med mig min data och vad händer med hemsidan? Hur lång tid tar det att lära sig något nytt? Alla våra partners, vad händer med dem? Vad kostar det att byta? Frågorna är ofta många när man funderar på att byta mäklarsystem. Här nedan finner du svar till de allra vanligaste.

Att byta till FasAd mäklarsystem – får jag med mig min data?

När du byter från exempelvis Vitec eller Mspecs till FasAd Mäklarsystem får du med dig alla väsentliga data. Det gäller aktiva objekt, arkiverade objekt, kontakter, intressenter, säljare, köpare osv. Det enda vi behöver är din nuvarande databas. För att hämta den har vi väl utarbetade rutiner som vi också använder för att ta back-uper åt de hundratals kunder som köper back-uptjänster från oss.

“Att flytta data mellan mäklar- system är en konst. Men vi skulle vilja påstå att vi är bäst i Sverige på just detta.”

Vad händer med vår hemsida?

Hemsidan är ofta den del av verksamheten som är starkast kopplad till mäklarsystemet. Hur pass avancerat det är att bryta kopplingen till det gamla systemet beror till stor del på hur ni har valt att bygga sidan idag. Vissa har valt att använda färdiga objektslistor och objektsbeskrivningar i HTML som man sedan ramat in på sin egen hemsida. I de fallen är ändringen gjord på ett kick genom att byta ut listorna och beskrivningarna mot motsvarande listor och beskrivningar från FasAd Mäklarsystem.
De som har mer avancerade hemsidor har oftast byggt sin sida från XML som skickas från det gamla systemet. XML är, enklast förklarat, ungefär som tabeller med data som skickas till hemsidan och stoppas in på rätt plats i er design. Eftersom XML-filerna inte ser lika ut mellan olika mäklarsystem så krävs i detta fall att någon programmerar om hur data hämtas till hemsidan för att sidan skall fungera. Detta är inte särskilt svårt, men kräver att en utvecklare går igenom den bakomliggande koden. När det är klart kommer sidan att se likadan ut som den gjorde innan, men istället hämta data från FasAd Mäklarsystem.
Sedan skall man tänka på att om man byter till FasAd Mäklarsystem så öppnas ett antal möjligheter att göra en häftigare hemsida. Så kanske kan det vara ett bra tillfälle att investera en slant i en hemsida med funktioner som sticker ut!

Är det svårt att lära sig ett nytt mäklarsystem?

Vi har byggt FasAd Mäklarsystem för att vara så lätt att använda som möjligt. Men man skall aldrig underskatta vanans makt. Det är inte svårt att lära sig ett nytt mäklarsystem, men givetvis finns en övergångsperiod under vilken man får tänka både en och två gånger innan man hittar rätt. För att göra det så lätt som möjligt för sig så rekommenderar vi att man i samband med bytet bokar in en utbildning. Det är väl investerade pengar och besparar dig en stor del av besväret med att ringa supportsamtal eller leta i manualer under din inlärningsperiod.

Vad kostar det att byta till FasAd Mäklarsystem?

De kostnader som kan vara associerade med att byta mäklarsystem är inte alls så stora som många tror. Eftersom FasAd Mäklarsystem inte har någon uppstartskostnad, som annars ofta utgör den i särklass största kostnaden, så återstår inga större kostnader. Men det finns fyra kostnader att beakta:

  1. Överläggning av databas
  2. Eventuella kostnader för att bygga om hemsida
  3. Specialfunktioner
  4. Utbildning

Konvertering av databas

Kostnaden för själva konverteringen av databasen är ett fast pris som motsvarar det manuella arbete teknikerna gör för att läsa över databasen. Börjar du med en helt tom databas för det är ett nystartat företag, utgår ingen kostnad.

Eventuella kostnader för att bygga om hemsida

Att bygga om hemsidan blir bara aktuellt om ni idag har en hemsida byggt från XML. Har ni istället använt färdig HTML så kostar det inget. Men om ni har byggt från XML behöver ni antingen be er partner som gjorde hemsidan att utföra förändringen, eller så kan vi rekommendera en bra webbyrå som hjälper er. Hur lång tid en sådan förändring tar att göra varierar mellan ett par dagar till ett par veckor. Om du vill ha en exakt kostnadsuppskattning så behöver vi göra en snabb analys av er hemsida. Ring då vår säljavdelning så hjälper vi dig.

Specialfunktioner

Har du en häftig idé du vill förverkliga? Något nytt som ingen annan har tänkt på? Vi hjälper dig mer en gärna att förverkliga dina idéer! Det är det vi brinner för. Beroende på hur dina idéer ser ut, hur många som skulle kunna tänkas vilja använda dem och omfattningen på förändringen så kan du få betala en del av utvecklingskostnaden. Om du har en idé som du funderat på så ring oss direkt, för det är det roligaste som finns!

Utbildning

Vi rekommenderar att alla som byter till FasAd Mäklarsystem går en utbildning för att snabbare komma igång. Du hittar mer information om utbildning och planerade utbildningar här på hemsidan. För priser, kontakta vår säljavdelning.