3 april 2019

Det är inte alltid lätt att fastställa ett utgångspris för en bostad. Det är det som BoPriskoll ska råda bot på. Mäklarsamfundet är initiativtagare till tjänsten och erbjuder alla mäklare oavsett medlemskap att använda tjänsten. Tjänsten drivs av Värderingsdata.
 

Inte för högt eller för lågt – BoPriskoll hjälper dig.

Självklart vill inte en mäklare gå ut med ett för högt utgångspris och därmed riskera att inte få intressenter på bostaden. Å andra sidan ställer  FMI (fastighetsmäklarinspektionen) höga krav på att fastighetsmäklaren inte arbetar med för låga utgångspriser, s.k. lockpriser.
Branschen har under lång tid försökt att hitta lösningar på problemet. BoPriskoll är ett initiativ där Mäklarsamfundet tillsammans med Värderingsdata tagit fram en tjänst att för stödja mäklaren i processen att fastställa rätt pris.
 

“BoPriskoll ska helt enkelt hjälpa mäklaren att motivera utgångspriset.”
 

Klick, Klick i FasAd, klart!

Hur jobbar man då med Bopriskoll? Det är enkelt. När en bostad är registrerad i FasAd,  klickar du på BoPriskoll och kommer då in på  Värderingsdatas sida. Där presenteras förslag på liknande bostadsaffärer. Du som mäklare gör en bedömning vilka som är relevanta. När du är nöjd  låter du med ett klick länken kopieras in i FasAd.
Vad ska du med länken till?  Enkelt kan du visa och presentera materialet för din kund och du  kan med fördel lägga ut den på din sajt för att öka intressenternas förståelse och kunskap om bostadens värde.
 

Har vi byggt din sajt?

Har vi utvecklat din sajt? Vi har idéer om hur vi kan hjälpa dig att göra det tydligt för intressenter att ta del av BoPriskoll. Varför inte slå oss en signal så byter vi idéer.
 
BoPriskoll och FasAd
 
Vill du läsa mer om BoPriskoll, klicka här