25 november 2011

Idag lanserar Prek ett helt nytt webbaserat kundrelations- och fastighetsmäklarsystem – FasAd Mäklarsystem. Det betyder att FasAd mäklarsystem bryter monopolet på den svenska marknaden för fastighetsmäklarsystem.
FasAd Mäklarsystem är ett helt webbaserat system och kräver inga insticksmoduler eller installationer. Utvecklingen kan liknas vid den som tidigare ägt rum inom marknaden för bokföringsprogram, där exempelvis Fortnox på allvar utmanat de traditionella aktörerna genom en molntjänst som erbjuder kunden större flexibilitet och enkelhet.
Prek ABs VD Anita Axelson menar att webbapplikationer för mäklare har en stor outnyttjad potential:

”Svenska mäklare är i stort behov av flexibilitet och kan dra nytta av att kunna arbeta mot en gemensam databas över webben. Mindre mäklarföretag kommer också se fördelar som webbapplikationer erbjuder såsom lägre kostnader och mindre administration.”

FasAd Mäklarsystem

FasAd mäklarsystem bryter monopolet och lanseras nu!

Vitec Software Group AB har genom uppköpet av Sveriges två enda affärssystem för fastighetsmäklare (Svensk Fastighetsdata 2009 och Capitex Säljstöd Fastighetsmäklare 2010) haft monopol på den Svenska marknaden. Sedan uppköpen har dotterbolaget Vitec Mäklarsystem AB vuxit till en omsättning på 140 Mkr och utgör idag över 40% av koncernens totala omsättning.
Båda de uppköpta systemen är klientbaserade applikationer, och utmanas nu av en lansering av ett konkurrerande webbaserat system. Det är IT-företaget PREK Service AB, ett företag i PREK koncernen som har en lång historia nischade mot fastighetsmäklarbranschen, som lanserar FasAd Mäklarsystem.
Koncernen PREK AB har i dagsläget ett antal webbapplikationer på marknaden som är riktade mot fastighetsmäklare – som till exempel leadshanteringssystem och löneberäkningsprogram. PREK AB var även med och skapade Hemnet.se och var ansvariga för bostadssajten ända fram till 2009.
FasAd Mäklarsystem finns tillgängligt från den 1:a december 2011 och kommer att presenteras för första gången på mäklarmässan på Stockholm Waterfront Congress Centre den 25:e november.
För mer information om FasAd mäklarsystem och Prek AB, kontakta Anita Axelson, VD Prek AB, på telefon 070-877 24 84.