25 februari 2020

Tror inte det. Men hen får gärna rita och designa ditt hus. I det fallet är de allra flesta med på hur processen ska vara. Men när man kommer till  webbprojekt  är man inte lika säker på  processen. Vi ställer oss frågan hur ska man tänka när man ska bygga en ny sajt?

“Nedan  berättar vi för dig varför vi kommer fram till att det är FasAd-teamet du ska välja för att få en optimal sajt till bästa pris.

Som sagt när du ska bygga ditt drömhus är det troligt att du vänder dig till en duktig arkitekt. som får rita och designa ditt hus. Sedan vill du säkert att en byggnadskonstruktör tar vid och ser till att huset uppfyller byggnormer, klarar snölaster, m.m.

“men allra först så berättar du för arkitekten vilket hem du vill ha, eller hur?

Därefter är det byggföretaget som bygger huset..
Men allra först så berättar du för arkitekten vilket hem du vill ha, eller hur?

Samma process i webbvärlden

Om vi översätter detta till webbvärlden blir jobbet så här:

  • Workshop för att gå igenom hur du vill att sajten ska fungera
  • Design av sajten
  • Kontroll av kopplingar mellan Crm-system  och designen.
  • Utveckling av sajten
  • Release

Koppar eller plåt?

När du beskriver ditt drömhus för arkitekten beskriver du hur just ditt liv ska var i huset.
– Vilka krav har du?
– Speciella egenskaper som du värdesätter?
– Särskilda möjligheter som du vill att drömhuset ska uppfylla nu och hur ser det ut på sikt?
– Vilken budget har du?
Säkert många fler frågor med många svar.
Precis samma sak gör man när man bygger sajt. Vi  pratar mycket om funktionalitet, möjligheter som ska finnas nu och vad som ska kunna kopplas på längre fram. Vi pratat integration mellan sajt och CRM-system.

“Vilka egenskaper värdesätter du?

Det är en hel del tankeprocess innan designarbetet påbörjas och det är viktigt att göra det grundjobbet. När grundförutsättningarna för ett hus är klara då tar arkitekten tag i uppdraget och tar fram förslag. Och när det gäller en sajt är det dags att för designern att ta göra jobbet.

Svårt att beskriva? Ja mycket troligt!

Visst är det svårt att beskriva för någon precis vad det är man vill åstadkomma? Så för arkitekten kan det vara svårt att fånga hur ditt drömhus ska vara.
Säkert kommer du inte vara övertygad när du ser första förslaget och arkitekten ändrar om och anpassar efter dina önskemål. Materialvalen är viktiga puts eller trä, koppar eller plåt?
Precis så är det i webbvärlden också. Ett hus kan kosta hur mycket som helst  och så är det med en sajt också. Frågan är hur mycket finesser och funktioner du vill ha?

“Ett hus kan kosta hur mycket som helst och så är det med en sajt också.

Att träffa helt rätt i upplevelser, känsla, färg, form, intuitivitet m.m. är inte lätt.  Beroende på hur säker man som kund är och hur bra man är på att sätta ord på vilket resultat som önskas tar det olika lång tid att nå fram till rätt resultat.
Normalt skriver designen in hur många iterationer som ingår i offerten, dvs hur många gånger gör designern ändringar för att möta dina önskemål utan att det kostar mer än vad som står i offerten.

Viktigast av allt att kunna bygga det som arkitekten ritat!

När arkitekten är klar och du är nöjd tar byggnadskonstruktören vid. Nu handlar det om dimensioner, byggteknik, materialval m.m.
Många gånger blir det en diskussion mellan arkitekten och byggnadskonstruktören  eftersom de ser byggnaden ur lite olika perspektiv. Faktiskt är det också så när man bygger sajt.
Det blir en diskussion mellan parterna. Då gäller det att man verkligen kan sin sak. I sajtfallet är det väldigt viktigt att utvecklaren kan CRM-systemet som sajten ska byggas mot. Här handlar det om specialistkunskaper. Att kunna ett CRM-system så detaljerat att man förstår hur en sajt bäst anpassat till den.

” I sajtfallet är det väldigt viktigt att utvecklaren kan CRM-systemet som sajten ska byggas mot

Vår poäng

Ja hur ska man tänka när man ska bygga en ny sajt var vår fråga?
Jo tänk så här; När man som fastighetsmäklare bygger en sajt behöver du kunskap från de som kan mest om ditt CRM-system. Du behöver den kunskapen inledningsvis för att utnyttja systemet allra bäst. Designen på webben kan många göra. Det som krävs är att man har tillräcklig input på vad som ska åstadkommas.
Nästa steg att bygga sajten, där behöver du någon som kan CRM-systemet, vet hur data kan och ska skickas mellan sajt och system och dessutom kan fastighetsmäklarens arbetssätt.
Nu kommer jag till vår poäng som skapar resultatet. Se ett exempel här 

“Designen kan många göra, men att veta hur data kan och ska skickas mellan sajt och system  är en annan sak

Låt FasAd-teamet bygga din sajt.

Det finns ingen som vet bättre hur vårt CRM-system, FasAd, fungerar. Inte heller finns det någon annan än FasAd-teamet  som kan ordna speciallösningar i systemet.
Om vi översätter det till byggvärlden, så är vi byggkonstruktörerna som har kontroll på byggföretaget och ser till att det blir det absolut bästa resultat. Därför är vi övertygade om att vi är bäst på att bygga sajter till FasAd. Även om du låter någon annan designa din sajt, så får du det bästa resultat genom att ta med oss i processen redan i inledningen, innan designern påbörjar sitt arbete och sedan, när designen är klar låter oss bygga din sajt.
Låt FasAd-teamet bygga din sajt helt enkelt, Det här är det många som har insett och har ett bra försprång framför sina kollegor i branschen.

“Så till en sista aspekt som är guld värd! Ett nummer och support hela vägen.

Ett nummer – support hela vägen

Så till en sista aspekt som är guld värd! Våra webbkunder är väldigt nöjda med att vi är leverantör både till system och sajt av den enkla anledningen att är det något som strular är det ett nummer att ringa.Samma supportteam löser problemet oavsett var det uppstår; i FasAd, mellan FasAd och sajten eller på sajten.
Många fina sajter har vi byggt. Här är några exempel;  lagerlings.se wrede.se,  listed.se
 
Tack för din uppmärksamhet.