7 maj 2019

På önskemål har vi nu implementerat en koppling till Reco.  Reco är ett företag som samlar in kundomdömen och deras affärsidé är att jobba med hög integritet och objektivitet. Det innebär att omdömen inte tas bort under förutsättning att det inte finns särskilda skäl till det.
Som du förstår kan kundomdömen vara både positiva och negativa. Idag finns det rätt många kundomdömen på många yrkeskategorier och mäklarkåren är väl representerat.
 

Ta kontrollen över kundomdömen

I princip kan vilken kund när som helst gå in på Recos sida och skriva omdömen. Om du har en missnöjd kund är det mer troligt att kunden skriver det på Reco än om du har en väldigt nöjd kund. Så är vi människor. För att motverka det kan du aktivt arbeta med Reco. Det gör du helt enkelt genom att ansluta företaget till Reco. Sedan är det upp till varje mäklare på företaget att bestämma huruvida de vill vara anslutna eller inte.  När en mäklare ansluts överförs uppgifter om uppgifter om mäklarens affärer till leverantören.
Det handlar både om ren fakta om försäljningsobjektet och även information om säljare och köpare.  Reco sänder sedan ut en enkät till säljare och köpare där personerna helt enkelt får möjlighet att ge ett omdöme.

“På det här sättet har du möjligheter att få in också bra omdömen.

Och glöm inte bort att kontakta dina kunder även efter avslutad affär. Använd FasAds all möjligheter för att följa upp och bearbeta dina kunder.
Läs gärna mer om automatiska rutiner som finns i FasAd