14 januari 2019

Det här är en devis som alltid tycks stämma. Ju fler möjligheter du har ju större chans till positivt utfall. Det gäller så väl i att tävla i tex hockey som i affärer. Därför gäller det att skapa möjligheterna. I hockey är det enklare att göra mål när motståndet inte är så vasst. Parallellen till mäklarbranschen är att ju mer kraft som konkurrenterna lägger på att bearbeta marknaden ju större blir motståndet.

“Ett hett tips till dig är FasAds Heta Listan som är en riktigt guldgruva!

Tävla och skapa resultat

Hur motiveras man att göra det där extra för att verkligen, verkligen göra mål? I hockeyn har man tabeller över spelarnas antal gjorda mål och assist. Det är viktiga siffror som följer spelaren vid förvärv och lönesättning. Inför matcher är det coaching och där emellan tränar man. Men hur är det i mäklarvärlden? Antalet affärer är självklart viktigt. Både kunder och rekryterare titta på det. Det behövs träning och coachning för att träna kundkontakt. Att komma över motståndet. Det behövs mer morötter helt enkelt. Träningen och coachningen kan inte FasAd hjälpa dig med men morötterna finns! Tävlingar och peppning finns och så finns analysmaterial. Tävlingar skapar en sporre som gör att man både medvetet och omedvetet gör lite mer!

När andra gör framsteg och resultat påverkar det dig och förmodligen kommer du bli lite gladare och känna att du också vill nå resultat.

Tävla och “peppa”

När andra gör framsteg och resultat påverkar det dig och förmodligen kommer du bli lite gladare och känna att du också vill nå resultat. En så enkel grej som att få ett sms när din kollega har gjort ett intag. Nu får du chansen att gratulera kollegan och så en liten sporre för att själv sätta ett intag eller göra en affär.
I FasAd kallar vi det pepping  och det går att ställa in för både intagsförsök och försäljning.
Om inte alla är helt förtjusta i att tävla så varför inte utmana de som har lust?  Ett sätt för dig att skapa mer affärer. Bestäm vad ni ska tävla om. Flest intagsförsök kan vara en bra tävling. Fördelen är att det motiverar till att faktiskt jobba med de ”kalla” kunderna och förhoppningsvis gör det att presumtiva kunder alltid blir ihågkomna. Ett hett tips till dig är FasAds Heta Listan som är en riktigt guldgruva! I FasAd har du möjlighet att utmana kollegorna genom att aktivera en tävling i FasAds tävlingsapp (FasAd Cupen). Tävlingsappen ger också möjligheter att tävla i antal försäljningar eller provsionsintäkter.
Roligast är det säkert att ha en tävling där alla är med. Kontorstävlingen ställer du också in i FasAds tävlingsapp (FasAd Cupen)
 
Tävla med din kollega med hjälp av FasAd cupen
 
Är ni flera butiker inom företaget? Ja då kan ni tävla om att verkligen fånga alla möjligheter till affärer och skicka leads till varandra.
Tänk att det kommer in en kund som är lite intresserad av att titta på en bostad som ni har till försäljning. Men kanske bor inte kunden inom ditt försäljningsområde. Äh då är det inte mycket att bry sig om. Eller?
Varför inte förmedla kontakten till en kollega som kan bearbeta kunden. Nästa gång kanske du får ett leads av din kollega! Och så kan man tävla om fina priser för den som ger mest leads. En kul tävlingsform som får dina kollegor inom företaget att vara ännu lite mer alerta.

“Svaret finns i FasAd i den lilla rutan

Analys

För dig som verkligen är superintresserad av att jämföra dig med kollegorna så finns svaret i FasAd i den här lilla rutan. Det ger dig möjligheter att tävla på ditt eget sätt och tillfredsställer de flesta som älskar jämförelser och siffror.
 
Så mycket information i en ruta.
 
Är den grön, så är det en bra början, för då gör du bättre resultat än många av dina kollegor. (Ditt resultat ligger över medianen.)  Grå är ok , men röd vill du helst inte att den ska vara.
I mitten av rutan ser du ditt resultatet för pågående period alldeles under den rutan ser du din rakning. I det här fallet är placeringen 22 av 46 kollegor. Högsta och lägsta resultat ser du och vilket resultat du hade föregående period.  Du ser genomsnittlig provision och medianen, dvs  “mittvärdet” .  Så där!  Här finns många möjligheter att sätta upp egna tävlingar.