5 maj 2020

Vi hör av många fastighetsmäklare om ett förändrat beteende. Många säljare väljer att inte lägga upp sin bostad på varken mäklarens sajt eller sajter som Hemnet och Booli. Säljaren väljer istället att sälja underhand. Läs hur FasAd kan hjälpa dig!

underhand ställer krav!

Skälet till underhands-försäljningen kan t.ex. vara att man inte vill visa att man säljer, helt enkelt för att slippa ryktesspridning, man vill inte få visningsbesökare som egentligen inte är mer än nyfikna, man vill ha till en snabb affär .
Det ställer krav på ett mäklarföretag för att lyckas sälja ett objekt underhand med ett gott resultat. Vet mäklaren hur varm en  intressent är och vilken typ av objekt som är intressant och var intressenten önskar bo, är mycket vunnet.
Men allt det här kan mäklaren inte ha i huvudet. Är det så mäklaren jobbar missas garanterat några personer som är riktigt intresserade. Det kan vara både oturligt och ge irriterade kunder.

Väsentligt att rensa bort nyfikna.

Vid en underhandsförsäljning är målet att sälja bostaden utan allt för stor publicitet. Det är vad som menas med underhand. Försäljningen görs genom att mäklaren kontaktar intressenter på ett diskret sätt med så lite publicitet som möjligt.
Många tror säkert att underhandsförsäljning endast förekommer på riktigt exklusiva objekt, men så är inte fallet, berättar mäklare.  Det kan helt enkelt vara så att säljaren känner att man inte vill, eller orkar, med en försäljning med många nyfikna personer som egentligen inte är intresserade.
I dagsläget spelar Corona-pandemin roll så klart. En del är helt enkelt oroliga för smittspridning.
När mäklaren får in ett underhandsobjekt, gäller det att hitta en het köpare som är intresserad av just den här typen av objekt i området. Att då ha ett välskött kundregister är naturligtvis en enorm tillgång. Att också enkelt kunna söka fram de intressenter som matchar  är viktigt.
FasAd är verkligen ett utmärkt stöd för detta. Det finns stort stöd för att bygga register och många möjligheter att just ”märka upp” hur seriöst intresserad en person är.
Mäklaren kan enkelt göra matchningar och därefter ta kontakt med de personer som mäklaren nu vet verkligen är intresserade.
 

FasAd är skapat för just det här! Aktiv bearbetning.

Jobba med FasAds möjligheter. Gör så här!

– Automatiska matchningar.

Automatiska matchningar kan verkligen vara helautomatiska. Du väljer. FasAd kan skicka ut automatiska mejl till intressenter så snart det kommer in ett passande objekt.

Automatiska sökprofiler.

När en person visar intresse för ett objekt kan du låta FasAd automatiskt lägga upp matchningar till intressenten. Det gör att så snart det kommer in något som passar, kan du välja att antingen ringa eller skicka ut information till intressenten.

– Vikta intresseN hos intressenten.

Hur intresserade är personen av att köpa just nu? I FasAd finns det olika möjligheter för mäklaren att  vikta hur intresserad personen är. Nyttja det för att kunna erbjuda objekt till dem som verkligen är på gång.
När ett objekt kommer in till försäljning och en matchning görs kan man efter första matchningen ta fram de som faktiskt är riktigt heta köpare. Därefter skapar man t.ex. en ringlista för att kontakta dem.

– Vilka var på visning på liknande objekt?

Har du  nyligen sålt ett liknande objekt, kan köparen nu finnas bland de som var på visning då. Lyft helt enkelt in intresserade från tidigare försäljningen. Vilka var heta intressenter då? Kontakta dem.

Annonsera underhand.

Det går också utmärkt att annonsera underhandsobjekt. Det innebär att du lägger ut objektet med en liten beskrivning, en teaser, så mycket så att det väcker intresse hos de som besöker din webbsida. Därutöver finns det möjlighet att låta en intressent logga in, för att på så sätt få mer information om objektet. Det här beror lite på hur ert  företag har valt att bygga webbsidan.
En annan lösning är att mäklaren från FasAd helt enkelt skickar en lösenordsskyddad länk.
 
Läs gärna mer om kundhantering i FasAd i den här bloggposten ;  Proffsig kundhantering före, under och efter affären
Få ut det bästa ur ditt intressentregister! Lycka till.