8 februari 2021

Med nya ägare i ryggen och siktet inställt på tillväxt tillträder Ola Lundell som VD för Prek Service AB – bolaget bakom FasAd Mäklarsystem.
FasAd Mäklarsystem är ett av Sveriges största mäklarsystem med ett starkt grepp om premiumsegmentet.
FasAd har sett tio raka år av tillväxt, och sedan FasAd köptes upp av Total Specific Solutions (TSS) under 2020 har tillväxtplanerna skruvats upp ytterligare.
Rob van der Salm, General Manager på TSS, kommenterar rekryteringen: ”We’re very happy that Ola has
agreed to join us on this journey. His track record and experience from the industry will be very valuable, and we have high expectations for the future. We look forward to supporting him in growing FasAd and TSS in Scandinavia.”
Lundell efterträder en av grundarna Anita Axelson som väljer att gå i pension. Detta efter närmre 40 år i branschen som krönts av lanseringen av FasAd och tio år av konstant tillväxt. ”Det känns som ett naturligt beslut efter ägarbytet. Det finns oändligt med möjligheter att ta tillvara på och då kan det behövas ny energi i ledningsgruppen. Även om detta är och har varit en väldigt rolig resa så känns det rätt att kliva åt sidan.
Jag är både stolt och glad över vad vi tillsammans med våra medarbetare lyckats skapa genom åren. ”
Nu är siktet alltså inställt på en ännu snabbare tillväxttakt, och Lundell ser flera avgörande nycklar.
”Vi har den mest avancerade plattformen på marknaden, där tror jag inte att det råder några tvivel. Men vi ser också väldigt spännande utvecklingsområden som vi tror kommer att addera stora värden för våra
användare. Dessutom har vi nu en enorm kunskapsbank att nyttja i form av 600 systerföretag som alla
driver liknande system, och tillgång till kapital vid behov. FasAd är och ska fortsätta vara ett system i absolut framkant. Det har alltid legat i FasAds DNA.”, berättar Lundell.
Lundell framhäver också styrkan i att ingå i en större organisation som viktig del i tillväxtplanerna.
”Vi vet att Prek har förlorat upphandlingar när större företag letat lämplig partner eftersom vi uppfattats som för små. Man har stannat hos större bolag eftersom det anses tryggare. Nu när vi ingår i TSS så garanteras kontinuitet och stabilitet på ett helt annat sätt. Plötsligt är det vi som är den stabila parten, medan konkurrenter som tappat stora delar av sitt kundunderlag ser betydligt skakigare ut.”
TSS har utöver köpet av FasAd stora planer i Sverige och vill öka sin närvaro genom fler uppköp. Gärna
inom mäklarbranschen och fastighetsbranschen om man får tro Lundell. ”Det är ingen hemlighet att TSS gärna tar starka positioner inom olika branscher genom flera uppköp där man kan se synergieffekter. Vi får se vad det mynnar ut i i den här vertikalen, men jag ser stora möjligheter på flera håll” avslutar Lundell.