13 december 2017

[:sv]Jag har sagt det tidigare och säger det igen,  ”Du vinner affären långt före du visste att den fanns! Och du måste ha modet och tålamodet att jobba med kundrelationer.

Är det så här?

Du jobbar intensivt med kundbearbetning, skickar välformulerade nyhetsbrev, information om bostadsområdet,  om er som företag m.m.  Du jobbar aktivt med sms-utskick för att notifiera kunder om visningar, event m.m.  Du bjuder in till event.
Men att aktivt ta personlig kontakt med okänd. Nix!  Okey då är du inte ensam. Många tycker det är väldigt jobbigt att ringa kallt.
De företag som aktivt arbetar med att planera in kalla samtal har garanterat mycket större möjligheter att lyckas.  Har du  lyckats med ditt varumärkesbyggande ja  då har du stöd av det vid samtalet. Känner du att det inte är din grej över huvud taget  finns det  möjlighet att hyra in tjänsten mötesbokare. Skickliga mötesbokare  bokar snabbt upp din kalender, men det kostar därefter så klart.

 ” Du vinner affären långt före du visste att den fanns!

Gör så här!

Ringstuga, ”10-knack- ett-tack”-dag, Ringracet, Sprinten många namn på samma sak;
–  Att samlas kring det kalla samtalet.  Schemalägg ringaktiviter tillsammans,  hjälps åt att förbereda och peppa varandra.  Kanske har ni en tävling. Flest bokade möten?  Så är det att köra igång. Våga!

”Schemalägg tid för Ringracet, ta fram en bra ringlista och förse dig med ett riktigt peppat gäng! Kör så det ryker!

Det här behöver du för att genomföra samtalen;
• En bra ringlista. Skapa en ringlista i ditt affärsstödsystem. (Utgå från tex  Heta listan, filtrera fram kundkontakter eller bearbeta ett särskilt område)  Du behöver komma upp i 50 – 100 namn för att du ska få effektivitet i ringandet.  Många svarar inte, det är upptaget osv. För dig ska det bara vara att mata på med fler samtal.
• En schemalagd tid. Bokar du inte in det i kalendern, kommer du hitta så många undanflykter. Att på företaget anordna  speciella event för att ringa ut kan vara en riktigt bra idé, ett race!
• Ett manus. Vad vill du? Vad är ditt erbjudande?  För dig som mäklare måste det tydliga målet vara att få till ett möte. Försök att hålla samtalet kort och be att få svara på frågor under kommande möte.
• Bra referenser. Se till att ha ett par bra referenser att plocka fram. Ju närmare kunden,  ju aktuellare desto bättre.

” Fira resultaten. I FasAd kan du ställa in att alla får ett sms när kollegorna gör ett intag

Tänk på det här också.

Peppa dig. Se till att du på din näthinna har ett riktigt bra samtal. De allra flesta tycker att kalla samtal är lite jobbigt.  Så peppa dig själv, ta hjälp av dina kollegor.
Le när du ringer!  Det hörs. Om du inte tror mig prova på en kollega. P G Wettsjö  är ofta ute och pratar på sälj och peppmöten. Nedan video har du säkert redan sett. Men se den, den får dig säkert att le.
https://www.youtube.com/watch?v=_dNeWYbqX0Q
Sluta fundera! Ring, Ju mer du funderar ju mer motstånd bygger du upp. Desto bättre att ringa många samtal och lära av erfarenheten. Bjud varandra på tips och uppmuntran.
Glöm inte att ju fler samtal du ringer, desto större chans att du bokar ett möte. Strunta i de som inte vill träffa dig.

Fira resultaten

Fira resultaten. I FasAd kan du ställa in att alla får ett sms när kollegorna gör ett intag. Så varför inte aktivera det. Lite sporre efter ringracet!
Lycka till!
 

Anita Axelson VD, PREK AB

 [:]