4 juli 2024

 

 

Vi har intervjuat en av våra kunder Carl – som med sitt banbrytande arbetssätt på kort tid etablerat ett starkt team i Stockholm. Carl betonar vikten av en genomtänkt affärsstrategi och att våga sticka ut för den som vill starta egen mäklarfirma.

BERÄTTA GÄRNA KORT OM DIG SJÄLV OCH DIN BAKGRUND
Carl Franzén heter jag, VD på CAF Mäkleri.
Har en bakgrund inom kampsport och gym. Familjeman med fötterna på jorden. Med över ett decenniums erfarenhet av att leda och utveckla bolag från olika branscher. Vid 20 års ålder började jag min karriär som chef, med ett brinnande intresse för ledarskap och företagsbyggande. Min unga ålder gav mig möjlighet att föreläsa för Svensk Handel och inspirera gymnasieelever. Vid 23 startade jag mitt första företag som franchisetagare på Sveavägen. Sedan dess har jag drivit både egna och familjeföretag, och arbetat med allt från Europas största livsmedelsdistributör till världens största Medtec-företag med över 120 000 anställda.

HUR KOM DU PÅ IDÉEN OM ATT STARTA EGET OCH DESSUTOM ETT MÄKLARKONTOR?
Vid sidan av min yrkeskarriär har jag alltid sysslat med fastigheter genom att köpa, renovera och sälja i ren investeringsform. Efter 12 år i fastighetsmäklarbranschen – fast i andra änden – såg jag stora luckor som ger ett mervärde till kunder, vilket ledde till ett naturligt steg att grunda CAF Mäkleri.

CARL, VAD FICK DIG ATT VÄLJA FASAD SOM MÄKLARSYSTEM?
Jag tycker att Fasads mäklarsystem är överlägset bäst i jämförelse med konkurrenterna samt att man får högst kvalitet för ett bra pris. Ni har dessutom överlägset bäst support och service.

HUR UPPFYLLER VÅRT MÄKLARSYSTEM ERA SPECIFIKA BEHOV OCH KRAV JÄMFÖRT MED ANDRA SYSTEM SOM DU ÖVERVÄGDE? 
Helhetslösningen som Fasad erbjuder bockade av alla checklistor vi hade som kravprofil för ett mäklarsystem. Fasad är lätt att integrera med hemsidan och underlättar mäklarnas vardag. Att Fasad är webbaserat vilket möjliggör att man kan jobba vart som helst ifrån, samt att det inom kort är helt mobilanpassat.

VILKA FUNKTIONER ELLER EGENSKAPER HOS SYSTEMET VAR AVGÖRANDE FÖR DITT VAL?
Att det var modernt, nytänkande och användarvänligt.

DU HAR BYGGT DIN HEMSIDA I STORT SETT HELT SJÄLV OCH TOG HJÄLP AV VÅRA WEBBUTVECKLARE FÖR DE DELAR AV HEMSIDAN SOM ÄR KOPPLAT TILL VÅRT API. VÅR DESIGNER UFFE HJÄLPTE TILL ATT SKAPA DESIGNEN. KAN DU BERÄTTA OM HUR PROCESSEN SÅG UT NÄR NI GJORDE PROJEKTET?
Processen såg ut som följande – Samtal med Uffe på vår kravspec på design och sedan fick jag ett utkast av hans design, som vi därefter gjorde små korrigeringar på för bästa resultat. När vi var nöjda så tog kodningsteamet över och förverkligade det. Hela processen gick smidigt med snabba återkopplingar. Vi hade en tät kontakt via mail och telefon och stämde noggrant av så att vi skulle bli nöjda.

ERT TEAM HAR VUXIT MYCKET PÅ KORT TID – HUR KOMMER DET SIG ATT NI HAR LYCKATS SÅ BRA TROR DU? STOCKHOLMSMARKNADEN ÄR JU GANSKA SVÅR ATT ETABLERA SIG PÅ.
Det beror på flera olika faktorer, jag mäklar inte personligen utan håller mig till min spetskompetens som är att leda och utveckla bolag samt personal. Vi sticker ut och jobbar på ett banbrytande och nytänkande sätt. Jag har mitt internationella perspektiv från olika branscher som jag har implementerat i CAF Mäkleris affärsstrategier. Det finns inget mäklarkontor i hela Sverige som har så många anställda på ett kontor som varit aktiv i ca 6 månader. Vi är tacksamma för det stora förtroendet vi har fått från både våra kunder och anställda. Men det ligger också ett gediget hårt arbete och strategi bakom det hela. Denna strategi tog mig 2 år att planera och förbereda innan starten, för att det skulle få detta utfall.

VAD SKULLE DU SÄGA TILL ANDRA MÄKLARE SOM ÖVERVÄGER FASAD SOM MÄKLARSYSTEM?
Vill man lyckas som fastighetsmäklare är det av stor vikt att ha det bästa mäklarsystemet som marknaden erbjuder, och det tycker jag att Fasad har.

HAR DU NÅGOT TIPS ATT GE TILL DEM SOM GÅR I TANKARNA ATT STARTA EGEN MÄKLARFIRMA – VAD SKA MAN TÄNKA PÅ? FINNS DET NÅGRA EVENTUELLA FALLGROPAR?
Ha en välgenomtänkt affärsstrategi som är långsiktig. Och som grundar sig i att fylla ett tomrum på marknaden. Våga sticka ut och var inte som alla andra. Ha en stabil ekonomisk plan för bolaget samt privat för de närmsta
3-5 åren.

TUSEN TACK FÖR DIN TID CARL!