5 april 2019

Som fastighetsmäklare arbetar du med en “sällanköpsvara” och dessutom en vara som påverkar din kunds ekonomi väldigt mycket. Varje kontakt du har med din kunder är därför extremt viktig. Att bygga ett kundregister som du aktivt arbetar med ger dig många fördelar. Ta hjälp av Värdebevakaren för att aktivt hålla kontakten!

“Värdebevakaren håller kontakten med kunden – helt automatiskt

Kundregistret är så värdefullt- var rädd om det!

Bra kundregister är verkligen guld värda. Inte minst för dig som är ägare av ett mäklarföretag. Vi hör ibland att GDPR gör att du kan kasta bort ditt register, och det är nog något av det dummaste vi hört. Kundregistret är en riktig guldgruva vilket de stora kedjorna verkligen har insett och jobbar stenhårt med.
Är du ägare av ett mäklarföretag växer värdet av ditt bolag om du har ett bra kundregister. Tyvärr är det så att duktiga företagare jobbar mycket med sitt personliga varumärke och missar att det är svårt att få det värderat den dag företaget ska säljas. Med det vill vi ha sagt att är du ägare av en verksamhet så se till att bygga upp ett bra kundregister så att verksamheten har ett bra stöd..
Kedjor använder ofta i sin marknadsföring argumentet att de just har stort kundregister.  Den marknadsföringen vänder sig till säljare av objekt. För en säljare vill att så många som möjligt ska se och bli intresserade av just deras objekt. Så ett bra kundregister är ett bra marknadsföringsargument.
 

“Vi hör ibland att GDPR gör att du kan kasta bort ditt kundregister, och det är nog något av det dummaste vi hört!

Värdebevakaren, den automatiska kundregister – underhållaren

I FasAd finns nu funktionen Värdebevakaren inbyggd. Det är ingen nyhet i sig. De stora kedjorna arbetar redan idag med det. Nyheten är att nu har vi byggt in det i FasAd som en möjlighet för alla  som vill arbeta med det. Det här är en superbra möjlighet att erbjuda en tjänst som håller kontakten med kunden.
Vad är då Värdebevakaren? Med hjälp av Värdebevakaren erbjuder du din kund en funktion som sänder ut mejl eller sms som berättar vad kundens bostad kan tänkas vara värd. Antingen så skickas det ut ett uppskattat värde eller så skickas det ut exempel på bostäder som sålts i närheten av kundens bostad. Du bestämmer! Hur ofta skickas det ut? Det bestämmer du också.

Också Heta-listan som hjälper dig att hålla kontakten

I FasAds funktion Heta listan hittar du kunder som är intresserade av att göra affärer. Det är nya kunder som kommer in i FasAd eller äldre kunder som visar aktivitet på nytt. Den kallas för “Heta listan” för att kunderna som finns här är mycket sannolikt på gång att byta boende och via den kan du ta reda på om kunden har en bostad som de vill sälja.
FasAd håller reda på de kunder som angivit att de för tillfället inte är intresserade och som ligger på din Heta lista. Börjar de gå på visningar m.m. kommer deras sökstatus ändras till “aktiv” med automatik och du blir uppmärksammad på att de kanske är på gång att flytta så att du kan ta en ny kontakt med dem.
Missa inte alla affärer som ligger här och väntar!